کنفرانس منافع مشترک کشورهای منطقه را پیوند میدهد

سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان امروز در نشست خبری پیرامون کنفرانس همکاریهای اقتصادی منطقهای برای افغانستان (ریکا) به میزبانی کابل گفت که این نشست منافع مشترک کشورهای منطقه را به یکدیگر پیوند میدهد. به گزارش اهروصال، «شکیب مستغنی» سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان با حضور در جمع خبرنگاران در مورد برگزاری کنفرانس «ریکا» در کابل
سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان امروز در نشست خبری پیرامون کنفرانس همکاریهای اقتصادی منطقهای برای افغانستان (ریکا) به میزبانی کابل گفت که این نشست منافع مشترک کشورهای منطقه را به یکدیگر پیوند میدهد.
به گزارش اهروصال، «شکیب مستغنی» سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان با حضور در جمع خبرنگاران در مورد برگزاری کنفرانس «ریکا» در کابل اظهارداشت که روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری، افغانستان میزبان ۳۰ کشور و ۴۰ سازمان بینالمللی برای حضور در ششمین کنفرانس همکاریهای اقتصادی منطقهای با این کشور است.
وی گفت: در روز نخست کنفرانس ریکا دو نشست جداگانه یکی در وزارت امور خارجه با حضور اعضای فنی شرکت کنندگان در مورد «انرژی و منابع طبیعی، روابط منطقهای و رشد تجارت بخش خصوصی برگزار خواهد شد و نشست دوم که در «قصر مرمرین» کابل در مورد مسائل تحقیقاتی و علمی مباحث اقتصادی و منطقهای برگزار میشود.
مستغنی افزود: نتیجه و دیدگاههای دو نشست مذکور نخستین روز کنفرانس ریکا در روز دوم با حضور هیئتهای عالیرتبه، کشورها و نهادهای بینالمللی در وزارت امور خارجه افغانستان ارائه خواهد شد و شرکت کنندگان به بحث و اظهار نظر در مورد پیشنهادهای ارائه شده میپردازند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان اظهار داشت: نخستین دور کنفرانس ریکا در سال ۲۰۰۵ به میزبانی کابل برگزار شد و دو سال پس از آن، هند دومین میزبان آن بود که در سالهای بعدی نیز پاکستان، ترکیه و تاجیکستان میزبان این نشست بودند.
وی خاطرنشان کرد: روند استانبول یا قلب آسیا، پروژه کاسا ۱۰۰۰ نتیجه نشستهای گذشته ریکا بودهاند و امیدواریم ششمین دور این نشستها به میزبانی کابل بهتر از ادوار گذشته برگزار شود، زیرا تجارب نشستهای گذشته برای برگزاری و پیشبرد دور جدید در نظر گرفته خواهد شد.
مستغنی اذعان داشت: بخاطر اینکه تجربیات نادرست گذشته ریکا تکرار نشود، نشست ششم بر مکانیسمهای تحقیق و پیگیری پروژههای مورد بحثی تاکید دارد که شامل گزارش دهی منظم و ارزیابی تطبیقی از مراحل پروژهها است.
در ادامه مستغنی افزود: برهمین اساس مکانیسمهایی برای رفع موانع مالی طرح ریزی میشود که بر اساس آن چگونه بخش خصوصی جلب و یک اجماع منطقهای بوجود آید و اجرای پروژهها در ۱۸ ماه تا ۲ سال به پایان برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان گفت: کنفرانس ریکا نشستی برای حمایت مالی پروژهها در افغانستان نیست، بلکه هدف از این کنفرانس شناخت و بحث روی فرصتهای منطقهای است که به اتصال و همگرایی اقتصادی در منطقه کمک میکند و باعث جلب علایق کشورهای منطقه در پروژههایی میباشد که از طریق آن بتوان سطح همکاریهای اقتصادی منطقهای را افزایش داد.
وی گفت: ریکا تنها به نفع افغانستان نیست و به هر اندازه که همکاری و همگرایی اقتصادی در منطقه گسترش یابد، کشورهای منطقه نیز از فواید آن برخوردار میشوند.
مستغنی تأکید کرد: این موضوع باعث پیوند منافع مشترک کشورهای منطقه میشود و به این ترتیب میتواند کشورهای منطقه را برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه تشویق کند.
شکیب مستغنی اظهار داشت: احیای راه تاریخی لاجورد از موارد مورد بحث در ریکا است که افغانستان را به دریای خزر و آذربایجان و گرجستان متصل میکند و پس از آن این کشور به دریای سیاه و اروپا متصل خواهد شد.
وی تصریح کرد: راه آهن ایران، افغانستان و ترکمنستان از دیگر موارد مهمی است که در ریکا مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/پ
برچسب ها :آن ، از ، افغانستان ، افغانستان ریکا ، اقتصادی ، امور ، این ، این کنفرانس ، با حضور ، برای ، به ، به در ، پیوند منافع ، خارجه ، در ، در و ، ریکا ، شد ، کنفرانس ، که ، که افغانستان ، که به ، مستغنی ، منطقه ، منطقهای ، مورد ، نشست ، و ، وزارت ، وزارت امور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰