کتاب زندگی نامه آیت الله شیخ احمد آقا اهری در روز شهرستان رونمایی می شود / هیچ یک از اعضای شورای فرهنگ عمومی از چاپ کتاب حمایت نکردند

به گزارش اهروصال؛ حسین دوستی، نویسنده و پژوهشگر اهری در گفتگوی تفصیلی با اهروصال؛ از رونمایی کتاب زندگی نامه آیت الله اهری با نام آیت پارسایی در روز شهرستان اهر و همزمان با مراسم روز شهرستان خبر داد.
حسین دوستی؛ پژوهشگر و مؤلف اهری متولد سال ۱۳۳۸ در شهرستان اهر است. وی به مدت ۳۰ سال در آموزشوپرورش شهرستان اهر مشغول به فعالیت بوده و در این اداره بازنشست گردیده است. حسین دوستی بیش از ۵۰ جلد کتاب و ۱۰۰۰ مقاله در نشریات ملی و منطقهای در زمینههای مختلف تألیف کرده است.
بسمالله الرحمن الرحیم؛ با تشکر از اینکه دعوت ما را قبول کردهاید؛ لطفاً برایمان از کتاب جدیدی که در دست تألیف دارید بگویید؟
بسمالله الرحمن الرحیم؛ بنده نیز بهنوبه خودم از شما کمال تشکر رادارم؛ «آیت پارسایی» نام کتاب جدیدی است که در دست تألیف دارم. این کتاب شرح زندگی و مبارزات سیاسی حضرت آیتالله شیخ احمد آقا اهری از مراجع تقلید دهههای ۳۰ و ۴۰ شمسی است.
این کتاب در ۳۵۰ صفحه و ۱۲ فصل تدوینشده و اکنون در مرحله چاپ قرار دارد. این کتاب توسط انتشارات ۳۱ عاشورا به مرحله چاپ رسیده و امیدواریم تا دوم اردیبهشتماه و همزمان با مراسم روز شهرستان رونمایی گردد.
این کتاب شامل تصاویر، عکسها و اسناد مختلفی است که با تلاش فراوان جمعآوری کردهام تا از این کتاب یک اثر ماندگار بسازد.
لازم به ذکر است مقدمه این کتاب نیز توسط آیتالله حاجیزاده؛ امامجمعه شهرستان اهر نگاشته شده است.
آیا برای چاپ این کتاب توسط ارگان یا موسسهای حمایتشدهاید؟
هیچ یک از ادارات عضو شورای فرهنگ عمومی اهر از کتاب حمایت نکردند
این کتاب به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی تدوین و نگارش شده است و مقررشده بود هزینه چاپ این کتاب نیز توسط ادارات عضو شورای فرهنگ عمومی پرداخت گردد ولی علیرغم پیگیریهای امامجمعه شهرستان اهر اعضای این شورا در این زمینه کوتاهی کردند و هزینه موردنظر را تأمین نکردند.
در این میان تنها ادارهای که کمک مادی به ما کرد مجمع امور صنفی اهر بود که مبلغی برای چاپ این کتاب اختصاص داد و همچنین معاونت فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران به کمک ما آمد و طبق هماهنگیهای انجامگرفته با انتشارات ۳۱ عاشورا توانستیم این کتاب را به مرحله چاپ برسانیم تا حداقل در مراسم روز شهرستان بتوانیم از آن رونمایی کنیم.
تألیف این کتاب چه مدتزمان برده است و در این میان چهکارهایی صورت گرفته است؟
برای تدوین و پژوهش این کتاب مدتزمان ۶ ماه زمان صرف شده است و در این میان با تعداد ۷۰ الی ۸۰ نفر از شاگردان آیتالله شیخ احمد آقا اهری مصاحبه کردهایم. همچنین با دختر و نوههای مرحوم نیز مصاحبههایی داشتهایم.
تنها دختر ایشان ساکن مشهد مقدس بوده و نوههای ایشان ساکن شهرهای تبریز، نجف، بصره، مشهد و تهران هستند که توسط تلگرام با آنها ارتباط برقرار کرده و اطلاعات لازم را گردآوری کردیم.
شخصیت ایشان چه ویژگیای در خود داشت که باعث شد کتابی در وصف ایشان جهت رونمایی در روز شهرستان تألیف کنید؟
آیتالله اهری شخصیتی مبارز و یکی از حامیان نهضت امام خمینی (ره) در تبریز بودند
ویژگی که باعث شد بخواهیم کتابی در رابطه با این شخصیت بزرگ در روز شهرستان رونمایی کنیم حمایت این شخص از نهضت امام خمینی (ره) و صدور اولین اعلامیه حمایت از امام در تبریز توسط ایشان بود.
همچنین هر حرکتی در تبریز اتفاق افتاده زیر نظر شخص آیتالله اهری بوده و ایشان از نهضت امام حمایت کامل را انجام دادهاند.
همچنین ایشان درنهایت فقر و تقوا زندگی میکردند و هر کمکی که به دست ایشان از طرف مردم میرسید به فقرا میدادند.
همچنین هیئت کمک به مستمندان تبریز توسط ایشان و به فتوای امام (ره) در سال ۴۲ تشکیلشده است.
لطفاً مختصری از کتاب آیت پارسایی را برای خوانندگان ما بازگو کنید؟
این کتاب در رابطه بازندگی آیتاللهالعظمی شیخ احمد آقا اهری است. ایشان در سال ۱۲۶۸ هجری شمسی در خانواده مذهبی که ۵ نسل مرجع تقلید شهرستان اهر بودهاند چشم به جهان گشودهاند و تا ۲۰ سالگی تحصیلات خود را در شهرستان اهر ادامه دادهاند. ایشان پس از ۲۰ سالگی جهت ادامه تحصیلات به تبریز مراجعه کرده و همزمان با بروز نهضت مشروطه در تبریز وارد این شهر شدهاند که نشان از شجاعت این شخص دارد.
در مدتی که ساکن تبریز بودهاند نزد علمای بزرگ تبریز تحصیلکرده و در سالهای آخر از نهضت شیخ محمد خیابانی حمایت کردهاند و پس از شهادت شیخ محمد خیابانی مجلس یادبودی به یاد شیخ محمد خیابانی و علیه حکومت قاجار تشکیل داد.
وی از ۳۱ سالگی جهت ادامه تحصیل عازم نجف میشود و در نزد بزرگان نجف شروع به تحصیل میکند و به مدت ۳۲ سال تحصیل خود از اساتید بزرگی چون شیخ الشریعه اصفهانی، میرزا محمد حسن نائینی، میرزا علی شیرازی (فرزند شیرازی بزرگ) آقا ضیاء الدین عراقی، آقا شیخ محمدحسن غروی اصفهانی و آقا سیّد ابوالحسن اصفهانی بهرهمند میشود.
ایشان پس از رسیدن به درجه اجتهاد شروع به ایجاد حوزههای درسی در نجف اشرف میکند و صدها نفر در کلاسهای درس ایشان شرکت میکنند و برخی از شاگردان ایشان به مقامات علمی، فقهی و سیاسی زیادی رسیدهاند.
شیخ احمد آقا اهری وقتی برای زیارت به مشهد مقدس میروند درراه برگشت سری به شهرستان اهر و زادگاه خود میزنند و به مدت ۴ ماه در اهر اقامت میکنند. پسازآن به تبریز عزیمت کرده و با علمای تبریز دیدار میکنند که در این میان با خواهش و تقاضای علمای تبریز ایشان در تبریز ماندگار شده و در خانهای که توسط اهالی تبریز برای ایشان خریداری میشود حوزه درسی تشکیل میدهند و تا لحظه مرگ در آنجا سکونت میکنند.
منزل ایشان در کوچه آهنی تبریز واقع بوده و مدتی در مسجد نزدیک منزل خود به منبر میرفتند. پس از مدتی ایشان در مسجدی داخل بازار تبریز مستقر میشوند که امروزه این مسجد را نیز به نام ایشان یعنی مسجد آیتالله اهری نامگذاری کردهاند.
ایشان در ۲۶ اردیبهشتماه ۴۷ در تبریز رحلت یافته و در قم نزدیک به آیتالله نجفی دفن شدهاند.
انتهای پیام/