تظاهرات «یاری مسجدالاقصی» در سراسر فلسطین اشغالی+ عکس و آخرین تحولات میدانی و واکنشها
به گزارش اهروصال به نقل از فارس به نقل از شبکه تلویزیونی الاقصی، مردم فلسطین امروز پس از اقامه نماز جمعه در مناطق مختلف فلسطین اشغالی از جمله غزه، کرانه باختری و قدس تظاهرات کردند. این تظاهرات که در...
به گزارش اهروصال به نقل از فارس به نقل از شبکه تلویزیونی الاقصی، مردم فلسطین امروز پس از اقامه نماز جمعه در مناطق مختلف فلسطین اشغالی از جمله غزه، کرانه باختری و قدس تظاهرات کردند.











این تظاهرات که در پی فراخوان روز گذشته احزاب ، گروهها و تشکلات فلسطینی برگزار شده است، «یاری مسجدالاقصی» نام دارد. شهرهای غزه،نابلس،جنین،الخلیل، رام الله، طولکرم و قدس شاهد برپایی تظاهرات گسترده فلسطینی ها در همبستگی با مردم قدس و مسجدالاقصی بود. این تظاهرات پس از برپایی نماز جمعه برگزار شد.
مردم اردن نیز امروز در اعتراض به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مسجدالاقصی و نمازگزاران فلسطینی و هتک حرمت به مقدسات اسلام تظاهرات کردند.

شبکه ماهواره ای فلسطین الیوم نیز از تهران گزارش داد: نمازگزاران ایرانی نیز امروز پس از ادای فریضه نماز جمعه در سراسر کشور در حمایت از مسجد الاقصی و محکومیت تجاوز صهیونیست ها به قبله اول مسلمانان جهان تظاهرات کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، جمعی از مردم تهران امروز پس از اقامه نماز جمعه، در محکومیت خباثتها و تعرض صهیونیستها به قبله اول مسلمین جهان و هتک حرمت مسجدالاقصی راهپیمایی کردند.
بنابراین گزارش این مراسم همزمان در تهران و در مراکز ده استان کشور از جمله اصفهان، مشهد، بیرجند، شیراز، تبریز، یزد، کرمانشاه، ساری، قزوین، اردبیل پس از اتمام نماز عبادی، سیاسی جمعه با شعارهای «مرگ بر امریکا» و «مرگ بر اسرائیل» برگزار شد.
لازم به ذکر است راهپیمایان تهرانی ضمن اعلام برائت از رژیم کودککش صهیونیستی و محکومیت اقدام غیرانسانی و جسارت صهیونیستها در هتک حرمت مسجد الاقصی، از انتفاضه مردم فلسطین و ادامه مبارزات آنها اعلام حمایت کردند.
تحولات میدانی
* درگیریهای شدید میان نظامیان صهیونیست و نمازگزاران فلسطینی در منطقه المصراره و باب العامود
* اشغالگران صهیونیستی در درگیریها از گلوله های پلاستیکی و بمب های صوتی علیه نمازگزاران فلسطینی در راس العامود استفاده کردند
* صهیونیستها یک جوان فلسطینی را در منطقه راس العامود بازداشت کردند
* نیروهای اشغالگر اسراییل تدابیر امنیتی شدیدی را در منطقه باب الخلیل و باب السلسله در قدس اشغالی به مرحله اجرا گذاشت
* اشغالگران تمامی دربهای مسجدالاقصی را به روی نماز گزاران فلسطینی بستند
* تظاهرات گسترده ای توسط نماز گزاران حاضر در صحن های مسجد الاقصی برپا شد
* معترضان شعار «بالدم بالروح نفدیک یا الاقصی» سر دادند (روح و جان ما فدای تو ای اقصی)
* یک جوان فلسطینی در منطقه منتهی به خیابان نابلس در قدس به ضرب گلوله صهیونیست ها زخمی شد
* بنابر گزارش رسانه های اسراییلی مقامات صهیونیستی ۴۰۰۰ عنصر امنیتی و نظامی را در شهر قدس مستقر کرده بود
* یک نظامی صهیونیستی در درگیری جوانان فلسطینی با صهیونیست ها در منطقه جنوبی قدس زخمی شد
* هزاران فلسطینی نماز خود را پس از ممانعت صهیونیستها در ورودشان به مسجد الاقصی در خیابانهای منتهی به این مسجد در شهر قدس برپا داشتند
* اشغالگران صهیونیست برای متفرق کردن نماز گزاران فلسطینی از گازهای اشک اور استفاده کردند
واکنشهای داخلی، منطقه ای و بین المللی
شیخ عکرمه صبری مفتی اعظم قدس و خطیب مسجدالاقصی نیز در واکنش به تجاوز صهیونیست ها گفت: مسجدالاقصی و پیرامون ان ابستن خطرات بسیاری است و تنش ها بواسطه رفتارهای امنیتی ،نظامی و یهودی سازی صهیونیستها به سمت تشدید اوضاع پیش می رود.
جنبش فلسطینی حماس نیز اعلام کرد که سکوت ما در برابر اهانت های صهیونیست ها علیه مسجد الاقصی طولانی نخواهد بود.
خالد البطش از رهبران بلند پایه جنبش فلسطینی جهاد اسلامی نیز گفت: مردم کرانه باختری به دلیل نزدیکی با مسجدالاقصی باید هرچه سریعتر از تمامی قید و بندها و محدودیت ها خارج شده و انتفاضه جدیدی را برای یاری مسجد الاقصی اغاز کنند.
وی خطاب به علمی مسلمان گفت: عالمان و روحانیون اسلامی باید برای آزادی قدس از دشت اشغالگران صهیونیستی فتوای جهاد صادر کنند.
به گفته این رهبر فلسطینی« ما به یک تندباد عربی برای ازادی فلسطین نیاز داریم».
در همین حال اسماعیل رضوان از رهبران بلندپایه حماس نیز گفت: همه گزینه ها برای ازادی مسجدالاقصی و مقابله با اهانت های صهیونیستها وجود دارد.
وی تصریح کرد که مادامی که تجاوزات مستمر صهیونیستها به مسجدالاقصی وجود دارد هیچ ثبات و امنیتی برقرار نخواهد شد و جامعه بین المللی باید به مسئولیت خود نسبت به ممانعت رژیم اسراییل از تجاوز به مسجد الاقصی پایبند باشد.
طلال ابوظریفه عضو دفتر سیاسی جبه دمکراتیک برای ازادی فلسطین نیز در موضعگیری نسبت به جنایت صهیونیست ها علیه اماکن مقدس اسلامی فلسطین گفت: ملت ما هر زمان برای دفاع از مسجد الاقصی آماده است.
به گفته وی متاسفانه دولت های اسلامی به موضوع دیگری سرگرم هستند و مهمترین مسئله امت اسلامی را فراموش کرده اند.
این فعال سیاسی فلسطینی از اتحادیه عرب خواست تا برای اتخاذ تصمیمی عملی جهت رویارویی با اهانت جدید صهیونیستها جلسه اضطراری تشکیل دهند.
در همین حال جنبش النهضه تونس نیز در بیانیه ای ضمن محکوم کردن هتک حرمت به مسجدالاقصی توسط صهیونیستها خواستار تحرک بین المللی برای توقف این جنایات شد.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و دبیرکل جنبش فلسطینی فتح نیز تلفنی با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر گفتو گو کرد . دو طرف در این تماس تلفنی که خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) آن را مخابره کرد در باره هتک حرمت مسجد الاقصی توسط اسراییلی ها بحث و تبادل نظر کردند.
پیش از این نیز اردن، عربستان سعودی و ترکیه و اتحادیه عرب در مواضعی جداگانه ضمن محکوم کردن حمله صهیونیستها به فلسطینی ها در مسجد الاقصی، اسراییل را مسئول تشدید اوضاع دانستند.
اتحادیه اروپا، شورای امنیت و آمریکا نیز در مواضعی بدون انکه تجاوزات رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی و ورود غیر قانونی و ناقض مقررات بین المللی اسراییل را محکوم کنند صرفا از طرف های درگیر خواستند که از خشونت بیشتر پرهیز نمایند.