فرزند پرفسور آخوندی: مرحوم آخوندی وظیفه خود را خدمت به مردم و « داد» گستری می دانست
دکتر حسین آخوندی فرزند زنده یاد پرفسور محمود آخوندی پدر آیین دادرسی کیفری ایران در حاشیه مراسم گرامیداشت این استاد بزرگ، در گفتگو با خبرنگار اهروصال اظهار داشت: اهر زادگاه پدر بود و عشق و علاقه وصف...
دکتر حسین آخوندی فرزند زنده یاد پرفسور محمود آخوندی پدر آیین دادرسی کیفری ایران در حاشیه مراسم گرامیداشت این استاد بزرگ، در گفتگو با خبرنگار اهروصال اظهار داشت: اهر زادگاه پدر بود و عشق و علاقه وصف نشدنی برای این شهر داشت. درست است که به دلایل کاری و شغلی مجبور به ترک اینجا شدند ولی اهر همیشه در قلبشان جا داشت.
وی افزود: مجلس بسیار پر شوری بود و با حضور مقامات عالی رتبه شهری، دادگستری، دانشگاه، حقوقی و شهروندان برگزار شد. خیلی خوشحال شدم که دیدم قدر پدر را می دانند و همه در این مراسم حاضر شدند. من هم چون عشق پدر به این شهر را می دانستم و لازم بود که حتماً در این مراسم حضور یابم.
حسین آخوندی گفت: مرحوم آخوندی را همه می شناختند. او حقوق دان و مدرس دانشگاه بود و شرح حال حقوقی و کاری وی را همه می دانند.
وی افزود: تألیف دهها عنوان کتاب، راهنمایی بیش از ۸۰۰ رساله دکترا و کارشناسی ارشد رشته حقوق و افزودن بر ۱۰۰ مقاله علمی و تدوین هفت جلد کتاب آیین دادرسی کیفری از خدمات او بود.
فرزند مرحوم آخوندی گفت: از دیدگاه شخصی و از دیدگاه فرزند وی می توانم بگویم که دکتر آخوندی انسان بسیار پرکاری بود. در سن ۸۲ سالگی بدون چشم داشت مادی و تأسف خوردن، آه کشیدن و خسته شدن روزانه ۱۰ تا ۱۴ ساعت کار می کرد. این شاید برای نسل ما خیلی عجیب و باورنکردنی باشد ولی برای وی کار، کار نبود بلکه عین تفریح بود و از آن لذت می برد و همیشه دوست داشت که بیشتر کار کند. وظیفه خود را خدمت به مردم و داد گستری («داد» « گستری») را کار خود می دانست.
حسین آخوندی در ادامه گفت: ممکن است با درس خواندن به جایی و پولی برسیم ولی همه اینها ثانویه است و هدف اصلی خدمت و تعالی دانش و علم بوده و من این را بدون هیچ غلو و اغراقی می گویم واقعا همین گونه بود شاید برای نسل ما که غرق در کار و زندگی هستیم، این امر کمی غریب باشد، اما چنین چیزی در زندگی پدر ممکن بود و وی نمونه این کار بود.
وی با ذکر اینکه مرحوم آخوندی فردی سختکوش، صبور، زحمتکش و صریح الهجه بود، افزود: ایشان با همه دوست و مهربان بود. اگر با کسی صحبت می کرد و از چیزی خوشش نمی آمد، صراحتاً می گفت. با مقامات رده بالا نیز اینگونه بود نه به خاطر بی احترامی به کسی یا چیزی بلکه به خاطر اینکه چون حقیقت آنگونه بوده، به نظر پدر باید حقیقت صریح و بی پرده بیان می شد.
حسین آخوندی در مورد کار و تدریس دکتر محمود آخوندی در اهر نیز گفت: طبیعتا زمانی که ایشان تحصیل می کرد در اهر دانشگاه نبود و مجبور شد به تهران و خارج از کشور برود اما پس از اتمام تحصیلات بلافاصله به اهر بازگشت هرچند بعد به ناچار زادگاه خود را ترک کرد. پدر خیلی خوشحال بود که در اهر دانشگاه ایجاد شده و از ایجاد دانشگاه آزاد در این شهر که خیلی هم گسترش پیدا کرده است خیلی خوشحال بودند. همین امر کمال آرزوی پدر من بود که به امید خدا و تلاش های فراوان محقق گردیده است.
گفتنی است؛ پروفسور محمود آخوندی دوم فروردین ماه امسال در تهران درگذشت و پس از تهران مراسم گرامیداشت آن مرحوم روز چهارشنبه نوزدهم فروردین ماه در مسجد بلال دانشگاه آزاد اسلامی اهر برگزار شد.
یک نظر
نظرات بسته شده است.
باسلام وعرض تسلیت به خانواده محترم پروفسور آخوندی و طلب مغفرت برای ایشان وصبر برای بازماندگان روحش شاد ویادش گرامی.