بازار داغ انتخابات اتاق بازرگانی تبریز/تلاش همه جانبه کاندیداها
به گزارش خبرنگار مهر؛ هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تبریز در حالی فردا ۱۸ اسفند برگزار خواهد شد که رقابت دراین دوره از انتخابات با دوره های پیشین قابل مقایسه نیست و شور...
به گزارش خبرنگار مهر؛ هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تبریز در حالی فردا ۱۸ اسفند برگزار خواهد شد که رقابت دراین دوره از انتخابات با دوره های پیشین قابل مقایسه نیست و شور انتخاباتی از تیترها و روزنامه ها پا فراتر گذاشته و به ضیافت های چند هزار نفری و تشکیل ائتلاف ها کشیده شده است.
شکل گیری ائتلاف های گوناگون برای اولین بار برای انتخاب اتاق بازرگانی تبریز
در انتخابات هشتم اتاق بازرگانی تبریز ائتلاف هایی همچون ۲۰۲۰، ائتلاف حافظان اتاق یکصد ساله، فرماندهان و فاتحان، ائتلاف بزرگ فعالین اقتصادی آذربایجان شرقی، تشکل ها و چندین و چند ائتلاف دیگر شکل گرفته اند و با دعوت از اعضای اتاق و اصحاب رسانه به جلسات شام و متینگ ها حال و هوای پرشور انتخابی به این دوره بخشیده اند که تاکنون بی سابقه بوده است و ثبت نام ۷۰ نفر و انصراف ۱۲ نفر در یک روز مانده به انتخابات، خود نشان از حساسیت این دوره دارد، دوره ای که با حواشی گاه خاصی چون تلاش برخی چهره های خاص برای حضور در این عرصه نیز همراه بوده و بر نقاط تمایز این دوره بیش از پیش افزوده است.
انتخاباتی پرشورتر از دوره های قبل در تبریز
یونس ژائله، کاندیدای دوره هشتم انتخابات اتاق بازرگانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حساسیت به وجود آمده برای تغییر اساسی در بدنه اتاق بازرگانی است که تبدیل به مجموعه ای با کارآیی کم شده بود و این در حالی است که بدنه و حاکمیت نیز به این نتیجه رسیده است که بخش خصوصی باید نقش فعالتری در تولید و اقتصاد کشور ایفا کند و بزرگ ترین بخش و اهرم فراگیر این روند نیز باید اتاق بازرگانی باشد.
ژائله افزود: اتاق بازرگانی طی سال های گذشته با توجه به تحولات سیاسی و اقتصادی منطقه نتوانست حرکت قابل قبولی انجام دهد در حالی که این کلانشهر در گذشته خود عظمت دارد و باید به جایگاه اصلی خود برگردد.
محسن صدقی نسب یکی دیگر از کاندیداهای دوره هشتم اتاق بازرگانی تبریز، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تایید پرشور بودن این دوره از انتخابات گفت: واگذاری بعضی از اختیارات به اتاق بازرگانی باعث شده تا در کل کشور این دوره از انتخابات متفاوت از دوره های پیشین برگزار شود.
وی افزود: دولت می خواهد تا اتاق به عنوان پارلمان بخش فعالان اقتصادی ایفای نقش کند که این نگاه به نوبه خود مثبت است.
صمد حسن زاده یکی دیگر از کاندیداهای انتخابات اتاق بازرگانی و یکی از اعضای این اتاق نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان پر رنگتر شدن نقش اتاق بازرگانی تبریز در آینده گفت: اتاق بازرگانی می تواند بر روند پویایی اقتصاد ایران و آذربایجان تاثیر بگذارد.
وی که جزو یکی از ائتلافهای انتخاباتی است، افزود: فعالان اقتصادی انتظار مشاوره و کمک دارند چون وقتی آنها به کشورهای همسایه مثل ترکیه سفر می کنند و پیشرفت آنها را می بینند ناراحت می شوند و افسوس می خورند و می خواهند این تغییرات و پیشرفت ها در موطن آنها نیز نمود یابد.
مشکل عمده اتاق بازرگانی تبریز در ادوار گذشته
محمدی یکی از فعالین اقتصادی تبریز نیز نبود دوره های آموزشی مناسب و کافی را از مشکلات اتاق بازرگانی تبریز برشمرده و افزود: نبود مترجم و کارشناس در اتاق یکی از دغدغه های دیگر اتاق بازرگانی تبریز است.
سید وحید پیمان یکی از کاندیداهای این دوره از انتخابات نیز به خبرنگار مهر گفت: اتاق های بازرگانی ما به صورت سنتی اداره می شوند که مدل استوانه ای بهترین الگو برای اداره چنین اتاق هایی است.
کاندیدای بخش صنعت اتاق بازرگانی تبریز؛ خود محوری و خود مداری را از آفت های اتاق های بازرگانی کشور برشمرده و افزود: باید شخص محوری را کنار بگذاریم و برنامه و توسعه محور باشیم.
فریدون جعفری رییس اتحادیه قطعه سازان تبریز نیز با اشاره به روند مذاکرات اتمی ایران با کشورهای سلطه طلب و احتمال عبور قریب الوقوع از تحریم های ناعادلانه اقتصادی ایران تصریح کرد: با توجه به این موضوع اتاق ها باید نقش موثرتری در بازسازی و گسترش مجدد روابط اقتصادی بین المللی داشته باشند.
وی در ادامه به مهر گفت: با توجه به موقعیت استان ما و هم جواری با چندین کشور، اتاق تبریز باید در موقعیتی باشد که با خلاقیت و ابتکار عمل اعضاء و مدیریت خود، نه تنها به رونق تولید و روان سازی تجارت فرامرزی کمک کند، بلکه یاری کننده مدیریت کلان استان و کشور در بهبود توسعه همکاری های بین المللی و به خصوص روابط تجاری با کشورهای همسایه باشد.
این کاندیدای اتاق بازرگانی افزود: یکی از راهکارهای ارتقاء کارآمدی اتاق، بهره گیری از کارشناسان و مشاوران و مدیران توانمند بر مبنای شایستگی و تخصص و پرهیز از رابطه گرایی است که متاسفانه در سال های گذشته اتاق تبریز نتوانسته از این رویه برای چابک سازی فعالیت های خود استفاده کند و ائتلاف هایی چون «حافظان اتاق یک صد ساله» مصمم است برای توانمندسازی و فعال کردن بیش از پیش اتاق از کارشناسان و مشاوران شایسته استان به طور بهینه بهره بگیرد.
جایگاه اتاق بازرگانی در قانون یک تشکل مردمی است
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگاه اتاق بازرگانی تاکید کرد: اتاق بازرگانی یک تشکل بشدت تاثیر گذار مردمی است و هماهنگی بین بازرگانان، صنایع و فعالان اقتصادی، ارتباط با سه قوه اجرایی کشور و حمایت از تولید داخلی از اهم وظایف آن است.
شهرام دبیری در ادامه به شیوه رقابت در عصر حاضر نیز اشاره کرد و افزود: فعالان اقتصادی امروز به دنبال تحول هستند و دنیای آزاد، دنیای رقابت و کیفیت بالا است و باید کیفیت ارتقاء یابد تا صادرات بیشتر شود.
وی در پایان با اشاره به افت جایگاه اقتصادی ایران در سال های اخیر تصریح کرد: اتاق بازرگانی باید مشاوره لازم را به تجار و بازرگانان بدهد و زمینه را برای رشد و توسعه فراهم کند تا شاهد ارتقاء و جبران جایگاه از دست رفته اقتصادی تبریز باشیم.
به هر ترتیب ۱۸ اسفند تنها به عنوان روزی برای انتخابات اتاق های بازرگانی کشور تعیین شده و در ظاهر امر شاید تنها نقطه تمایز این روز برای این قشر در سراسر کشور نیز همین باشد اما انتخابات اتاق بازرگانی تبریز بدون شک یکی از حساس ترین و یا حتی چالش برانگیزترین روزهای تاریخ یکصد و چند ساله خود را به عنوان نخستین اتاق بازرگانی ایران تجربه خواهد کرد چرا که طی روند انتخابات این اتاق در روزهای گذشته بدون حاشیه نیز نبوده و برخی تلاش ها برای حضور برخی چهره ها در آن به هر نحو، بر حساسیت آن افزوده و در واپسین روزها و شب های مانده به روز سرنوشت کرسی های مدیریت این اتاق نیز با انبوه دعوت ها، پیامک ها، کارت پستال ها و حتی گاه اوقات ضیافت های شبانه کاندیداها برای پیشتازی در آن شکل جدی تری به خود گرفته است.
——————————-
گزارش از: اسد بابایی